Distriktsläkarna Vårdcentral och BVC

Boka tid

Med e-tjänsten Mina vårdkontakter kan du kontakta Distriktsläkarna Kviberg när det passar dig och du får svar inom några dagar. Här kan du till exempel beställa tid, av- och omboka tid, förnya recept eller be oss kontakta dig.

Digitala Kallelser

I takt med att hälso- och sjukvården i hög grad går över till att skicka ut digiatala kallelser, kommer vi på Distriktsläkarna att göra detsamma. Fr.o.m mars 2023 börjar vi med digitala kallelser och till en början är det du som är 65år eller yngre som kommer få dina kallelser digitalt. Kallelsen kommer via ett SMS med en tillhörande länk som du följer för att sedan öppna upp med ditt mobila BankID. På detta sätt kommer din kallelse att nå dig på ett snabbt, smidigt och säkert sätt.

Läkarbesök

Om du behöver hjälp med hälsokontroller, årsbesök, utfärdande av intyg eller om du har mer långvariga besvär som du själv misstänker kräver utredning går det bra att boka en tid hos våra läkare. 

Bokar tid gör du genom att ringa till oss på 031-36 36 280, eller så kan du kontakta oss via 1177 E-Tjänster.

Sjuksköterskebesök

Om du behöver hjälp med vaccinationer, blodtryckskontroll, sårvård eller beställning av olika typer av hjälpmedel går det bra att boka en tid hos våra distriktssköterskor.

Bokar tid gör du genom att ringa till oss på 031-36 36 280, eller så kan du kontakta oss via 1177 E-Tjänster.

Drop-in

På vår drop-in mottagning kan vi hjälpa dig med de flesta medicinska ärenden av akut art. Som till exempel nytillkomna besvär, snabb förändring av tidigare känd sjukdom och akuta skador.

Det är viktigt att du med förkylningssymptom, feber och halsont först ringer till oss för ev. inbokning till vår infektionsmottagning.

Vid hög belastning kan drop-in-mottagningen behöva stänga tidigare.

Vår drop-in är öppen varje dag 08:00 – 11:00.

Hembesök

Vid behov och i samråd med dig erbjuder vi hembesök i vårt närområde.